Кулинарни рецепти » Орехова копривена чорба

 Орехова копривена чорба

Продукти:

• 500 г коприва
• 1 глава лук
• 1 стрък праз
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч.смлени орехови ядки.
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме копривата и я сваряваме в подсолена вода. Прецеждаме и пасираме.

Отделно запържваме нарязаните лук и праз в олиото, прибавяме пюрето от коприва, брашното и разреждаме с водата от копривата. Варим супата още 10 минути и прибавяме орехите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало