Продукти:
• 500 г коприва
• 1 глава лук
• 1 стрък праз
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч.смлени орехови ядки.
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме копривата и я сваряваме в подсолена вода. Прецеждаме и пасираме.
Отделно запържваме нарязаните лук и праз в олиото, прибавяме пюрето от коприва, брашното и разреждаме с водата от копривата. Варим супата още 10 минути и прибавяме орехите.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...