Продукти: (за 4 порции)
• 1 зелка
• 1 глава лук
• 1 лимон
• 250 г домати
• 120 мл бульон
• 2 ябълки
• захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме в бульона ситно нарязаните лук и зеле и настърганите ябълки.
Прибавяме сварените и пресовани домати и варим 30 мин. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, лимонов сок и малко захар.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...