Продукти:
• 250 г извара
• 2 с.л. мед
• 3 с.л. захар
• 120 г брашно
• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Приготвяме тесто от брашното, маслото, захарта и 1 с.л. вода. Разточваме го в кръг и застиламе с него дъното на малка форма.
Смесваме изварата с меда, прибавяме разбитите яйца и половината канела, разбъркваме добре и разстиламе така приготвената смес върху тестото. Поръсваме с останалата канела и печем тортата 35 мин на слаба фурна.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...