Кулинарни рецепти » Торта Гарибалди

 Торта Гарибалди

Продукти:

• 250 г обелени и смлени лешници
• 250 г пудра захар
• 7 белтъка
• шоколадови пръчици

За плънката:

• 7 жълтъка
• 7 с.л. захар
• 2-3 ч.л. смляно кафе
• 100 г краве масло
• 60 г настърган шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците на твърд сняг и към тях прибавяме смлените лешници и пудрата захар. От сместа изпичаме два блата в две еднакви намаслени тавички.

На водна баня разбиваме жълтъците със захарта, кафето и настъргания шоколад, докато се сгъстят. Охлаждаме и разбиваме с миксер заедно с леко затопленото масло.

Намазваме готовите блатове с получената смес и ги поставяме един върху друг. Гарнираме тортата с шоколадови пръчици и смлени лешници.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало