Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг зелен лук
• 2 ч. л. зехтин
• сока от 2 лимона
• 1 главичка целина
• 5-6 зърна черен пипер
• половин дафинов лист
• 1 щипка кимион
• 1 щипка кориандър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на кръгчета и го смесваме с настърганата целина. Сипваме зехтина и лимоновия сок, добавяме подправките и разбъркваме.
Наливаме малко гореща вода и задушаваме на умерен котлон до готовност. Поднасяме ястието студено.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...