Кулинарни рецепти » Гъбена каша с праз

 Гъбена каша с праз

Продукти:

• 400 г гъби
• 2 стръка праз
• половин кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 1 пакетче краве масло или 1 к.ч. олио
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз
• стръкчета целина
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на лентички и ги задушаваме в мазнината. Като поомекнат, прибавяме нарязания на кубчета праз. Задушаваме, докато ястието остане само на мазнина.

Прибавяме брашното и бъркаме непрекъснато, докато се зачерви. На тънка струйка доливаме топла вода до получаване на каша. Продължаваме да варим на слаб огън или изключен котлон.

Малко преди да свалим ястието от огъня, прибавяме яйцето, разбито с кисело мляко и посоляваме. Кашата трябва да бъде гладка.

Поръсваме с нарязани на ситно магданоз и целина. Поднасяме кашата топла с резен лимон.

Автор: Гинка Проданова

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало