Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг лук
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. оцет
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на тънки филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Сипваме леко препеченото брашно и също го запържваме.
Когато брашното стане златисто, разреждаме с 2 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и варим на тих огън като непрекъснато разбъркваме. Когато кашата се сгъсти, отстраняваме от огъня, подкиселяваме с оцета и поръсваме ситно нарязан джоджен.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...