Продукти: (за 4-5 порции)
• 4-5 домата
• 500 г гъби
• 3 глави лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. ситно нарязан джоджен
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука много ситно и го задушаваме в олиото. Прибавяме брашното и го запържваме до златисто, поръсваме черния и червения пипер.
Сипваме гъбите, които предварително сме нарязали на парченца и сме попарили във вряла вода. Прибавяме обелените и настъргани домати и ситно нарязаните магданоз и джоджен. Варим яхнията на умерен огън.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...