Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 моркова
• половин алабаш
• 1 ч.ч. грах
• 1 малка глава карфиол
• 3 с.л. олио
• 2 ч.л. брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребни кубчета алабаша и морковите, а карфиола накъсваме на розички. Задушаваме зеленчуците в 2 с.л. предварително загрята мазнина, посоляваме и доливаме 1-2 с.л. вода.
Когато всичко омекне, правим запръжка с 1 с.л. олио и брашното и заливаме ястието. Преди да свалим от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...