Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 моркова
• половин алабаш
• 1 ч.ч. грах
• 1 малка глава карфиол
• 3 с.л. олио
• 2 ч.л. брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребни кубчета алабаша и морковите, а карфиола накъсваме на розички. Задушаваме зеленчуците в 2 с.л. предварително загрята мазнина, посоляваме и доливаме 1-2 с.л. вода.
Когато всичко омекне, правим запръжка с 1 с.л. олио и брашното и заливаме ястието. Преди да свалим от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...