Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. зрял боб
• 5-6 картофа
• 1 по-малък алабаш
• 2 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. Варим го в същата вода, докато зърната поомекнат.
Прибавяме обеления и нарязан на филийки алабаш. След като алабашът се свари, прибавяме обелените и нарязани на кръгчета картофи. Посоляваме ястието и варим още 10-15 мин на слаб огън.
Накрая прибавяме нарязания и запържен лук и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...