Кулинарни рецепти » Праз с кайма

 Праз с кайма

Продукти:

• 500 г кайма
• 5-6 стръка праз
• половин глава целина заедно с листата
• 50 мл доматен сок
• 1 морков
• 200 г гъби
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• олио
• вегета на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно и задушаваме в олиото и малко водичка. Прибавяме настъргания морков и нарязаните гъби. Щом се задушат, слагаме каймата.

Продължаваме да задушаваме, докато остане на мазнина, тогава слагаме червения пипер, доматения сок и подправяме с вегета. Поръсваме с черен пипер и нарязаната целина.

Разбъркваме и изсипваме в тавичка, като по желание слагаме и люта чушка. Запичаме, докато омекне целината и ястието остане на мазнина.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало