Продукти: (за 8 порции)
• 1 кг овнешко меко от бута
• 500 г сирене
• 12 готови кори за баница
• 1 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца и го накисваме за 1 час в олиото, към което сме прибавили риган, черен пипер и сол. Нарязваме корите на правоъгълници с размер 15х20 см, а сиренето натрошаваме на ситно.
Намазваме нарязаните кори с разтопеното масло, разпределяме върху тях сиреното и месото и ги завиваме на рулца. Нареждаме рулцата в намаслена тавичка, слагаме върху всяко по парченце масло и ги печем в предварително загрята силна фурна, докато се опекат от всички страни.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...