Прoдукти:
• бялата част на 7-8 стръка праз лук
• 150 г настърган кашкавал
• 6 с.л. олио
• по 1 яйце за всяко гювече
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно праза и поръсваме със сол и черен пипер. Задушаваме в олиото до омекване. Наръсваме с червен пипер и разпределяме нарязания праз в гювечетата.
Правим с лъжица вдлъбнатина в средата и чукваме по 1 яйце във всяка порция. Наръсваме с кашкавал и запичаме в загрята фурна за около 10-12 минути. Поднасяме с кисели краставички.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...