Продукти: (за 10 порции)
• 1 кг обезкостено свинско месо
• 1 кг свинска карантия
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки хапки и го варим в подсолена вода, докато омекне.
Измиваме добре свинската карантия и я сваряваме отделно също в подсолена вода. След това нарязваме субпродуктите на ситно, прибавяме нарязаното месо и поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.
Посоляваме на вкус, поръсваме с червения пипер, разбъркваме добре, за да се размеси месото с подправките, и изсипваме сместа в тавичка. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...