Продукти: (за 10 порции)
• 1 кг обезкостено свинско месо
• 1 кг свинска карантия
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки хапки и го варим в подсолена вода, докато омекне.
Измиваме добре свинската карантия и я сваряваме отделно също в подсолена вода. След това нарязваме субпродуктите на ситно, прибавяме нарязаното месо и поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.
Посоляваме на вкус, поръсваме с червения пипер, разбъркваме добре, за да се размеси месото с подправките, и изсипваме сместа в тавичка. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...