Продукти:
• 10 яйца
• 250 г пудра захар
• 200 г брашно
• 200 г орехови ядки
• 3 с.л. галета
• 1 бучка краве масло
• 2 с.л. какао
За крема:
• 300 г краве масло
• 500 г пудра захар
• 100 г шоколад
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци. Разбиваме жълтъците с по-голямата част от захарта. Съединяваме с белтъците, които сме разбили с останалата захар.
Разделяме сместа на две части. Към едната добавяме брашното. Изпичаме полученото леко тесто в тортена форма. Към втората част добавяме смлените орехови ядки, галетата и какаото. Също изпичаме в тортена форма. Всеки един от изпечените, различни по цвят блатове разделяме на две части.
Разбиваме маслото за крема на пяна. Слагаме захарта и ванилията. Също разделяме крема на две. Оставяме едната част бяла, а към другата слагаме разтопен на пара шоколад. Съединяваме светлите блатове с тъмен шоколадов крем, а тъмните - със светъл крем.
Слагаме блатовете един върху друг, изравняваме ги и мажем тортата с един от кремовете. Гарнираме с плодове от сладко - кайсии, ягоди, смокини.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...