Продукти:
• 3 яйца
• 125 г брашно
• 120 г захар
• 50 г какао
• 50 г краве масло
• 1 щипка сол
За гарнитурата:
• 150 г шоколад
• половин кофичка сметана
• 1/2 к.ч. ром
• настъргана кора от 1 портокал
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 50 г захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата заедно със солта до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавяме брашното, захарта, какаото и разтопеното масло. Изсипваме сместа в набрашнена и намаслена тавичка с формата на сърце. Печем в предварително затоплена слаба фурна.
Начупваме шоколада на малки парченца и го разтопяваме на водна баня в млякото. Прибавяме сметаната, разбъркваме и сипваме рома, настърганата портокалова кора и захарта. Бием крема, докато се сгъсти и изстине. После го оставяме за 15-20 мин в хладилник.
Изваждаме блата от формата и с помощта на конец го разрязваме хоризонтално на два пласта. Слепваме пластовете с част от крема, а отгоре и отстрани намазваме с останалия крем. Украсяваме готовата торта с шоколадови пръчици.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...