Продукти:
• 3 яйца
• 125 г брашно
• 120 г захар
• 50 г какао
• 50 г краве масло
• 1 щипка сол
За гарнитурата:
• 150 г шоколад
• половин кофичка сметана
• 1/2 к.ч. ром
• настъргана кора от 1 портокал
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 50 г захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата заедно със солта до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавяме брашното, захарта, какаото и разтопеното масло. Изсипваме сместа в набрашнена и намаслена тавичка с формата на сърце. Печем в предварително затоплена слаба фурна.
Начупваме шоколада на малки парченца и го разтопяваме на водна баня в млякото. Прибавяме сметаната, разбъркваме и сипваме рома, настърганата портокалова кора и захарта. Бием крема, докато се сгъсти и изстине. После го оставяме за 15-20 мин в хладилник.
Изваждаме блата от формата и с помощта на конец го разрязваме хоризонтално на два пласта. Слепваме пластовете с част от крема, а отгоре и отстрани намазваме с останалия крем. Украсяваме готовата торта с шоколадови пръчици.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...