Продукти:
• 250 г зрял фасул
• 2 яйца
• 1 ч. ч. захар
• 1 с.л. ром (коняк)
• настъргана лимонова кора
• 1 с.л. какао
• 1 к.ч. счукани орехи
• 2 с.л. галета
• 1 пакетче бакпулвер
• желе от кайсии или друг плод за гарниране
• шоколад за глазура
Заливаме фасула с вода и след 24 часа го сваряваме и прекарваме през гевгир. Разбиваме яйцата и захарта на пяна и ги слагаме във фасуленото пюре. Добавяме останалите продукти. Разбъркваме всичко добре.
Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма. Печем при температура 180°С. Мажем изстиналата торта с желе и глазура от шоколад.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...