Кулинарни рецепти » Торта Меланж

 Торта Меланж

Продукти:

• 5 яйца
• 1 ч. ч. олио
• 2 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 3 ч. ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 непълна ч.л. сода бикарбонат
• 3 с.л. какао

За крема:

• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 пакетчета краве масло
• 1 ч.ч. захар
• 4 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците с 1 ч. ч. захар и постепенно добавяме олиото, киселото мляко, содата и брашното с бакпулвера. Съединяваме с белтъците, които сме разбили с останалата захар. Разделяме сместа на две части и в едната слагаме какаото. Печем едновременно в две еднакви продълговати кексови тавички, предварително намазани с масло и поръсени с брашно. След изпичане слагаме двете парчета едно до друго и ги режем по ширина на ленти.

Възвираме млякото за крема и прибавяме захарта и брашното. Сваляме от огъня и след като изстине, сипваме разтопеното масло. По желание слагаме една ванилия.

Подреждаме шахматно във форма за торта жълти и кафеви парчета, като ги слепваме с крем. Необходимо е тортата да бъде поне с 4 реда. Намазваме останалия крем отгоре върху тортата. Поръсваме със счукани орехи или кокосово брашно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало