Продукти:
• 150 г смляно телешко месо
• 150 г смляно свинско месо
• 150 г смляно говеждо месо
• 80 г овесени ядки
• прясно мляко
• 1 ябълка
• 4 зелени маслини
• 100 г гъби
• 2 яйца
• сол,
• краве масло за намазване на формата
Начин на приготвяне:
Накисваме овесените ядки в малко прясно мляко и щом набъбнат, ги разбъркваме със смляното месо, обелената и нарязана на ситно ябълка, почистените, измити и нарязани на ситно гъби, нарязаните на кубчета маслини и разбитите яйца.
Подправяме със сол и черен пипер. Изсипваме сместа в намаслена форма за пудинг и печем в предварително загрята слаба фурна. Поднасяме с варени картофи и зеленчукова салата.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...