Продукти:
• 150 г смляно телешко месо
• 150 г смляно свинско месо
• 150 г смляно говеждо месо
• 80 г овесени ядки
• прясно мляко
• 1 ябълка
• 4 зелени маслини
• 100 г гъби
• 2 яйца
• сол,
• краве масло за намазване на формата
Начин на приготвяне:
Накисваме овесените ядки в малко прясно мляко и щом набъбнат, ги разбъркваме със смляното месо, обелената и нарязана на ситно ябълка, почистените, измити и нарязани на ситно гъби, нарязаните на кубчета маслини и разбитите яйца.
Подправяме със сол и черен пипер. Изсипваме сместа в намаслена форма за пудинг и печем в предварително загрята слаба фурна. Поднасяме с варени картофи и зеленчукова салата.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...