Кулинарни рецепти » Ярешко в плодов сок

 Ярешко в плодов сок
/Гърция/

Продукти: (за 6 порции)

• 1,5 кг ярешко месо
• 1,5 ч.ч. сок от лимон и портокал
• 1 к.ч. бренди
• 6 скилидки чесън
• 500 г макарони
• 1,5 к.ч. зехтин
• 200 г кашкавал
• риган, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, посоляваме го и го поръсваме с черен пипер. Слагаме го в тенжера заедно със скилидките чесън, риган, плодовия сок и брендито и го оставяме да престои 1 нощ в хладилник.

На другия ден го слагаме в тава, прибавяме зехтина /олиото/ и 1 ч.ч. вода и печем 1 час в умерена фурна, като от време на време доливаме гореща вода, за да има достатъчно сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало