Кулинарни рецепти » Печено по унгарски

 Печено по унгарски

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг месо (телешко или свинско)
• 100 г бекон или шунка
• 5-6 кисели краставички
• 2-3 глави лук
• 4-5 скилидки чесън
• олио
• 4-5 с.л. кисело мляко
• подправки за месо по избор
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измитото месо разделяме на две парчета. Начукваме ги, осоляваме, поръсваме с подправките и шпиковаме с нарязаната на ивички шунка и парченца краставичка. Тук-там слагаме и скилидки чесън.

Завързваме парчетата с дебел конец, сгорещяваме олио в тиган с дебело дъно или тефлонов и пържим месото до равномерното му поруменяване. Добавяме 2-3 глави ситно нарязан лук, дафиновия лист, бахара и черния пипер.

Наливаме малко топла вода и оставяме да ври. Когато месото омекне, го изваждаме, а соса прецеждаме.

Връщаме соса на котлона и му прибавяме разбитото кисело мляко и бучка масло. Нарязваме печеното на филии, разпределяме по чиниите, заливаме със соса и гарнираме с картофено пюре.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало