Кулинарни рецепти » Задушен заек

 Задушен заек

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г заешки бут
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 глава лук
• 1/2 к.ч. олио
• 30 г краве масло
• 2 с.л. галета
• 1 скилидка чесън
• мащерка или риган
• магданоз, черен пипер, сол


Нарязваме заешкия бут на порции, като запазваме изтичащата кръв в отделен съд, и ги посоляваме. Заливаме порциите с виното и ги оставяме да престоят 1-2 часа.

Задушаваме нарязания на филийки лук в олиото, прибавяме отцедените порции месо и ги изпържваме до зачервяване. Посоляваме, прибавяме подправките и маслото, заливаме с виното от маринатата, захлупваме и задушаваме на умерен огън до омекване на месото.

Заливаме галетата със заешката кръв, прибавяме счукания чесън и ситно нарязания магданоз, смесваме със соса от заека и варим 5 мин. След това нареждаме отгоре месото и слагаме за малко под грил или в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало