Кулинарни рецепти » Агнешко пилаф

 Агнешко пилаф

Продукти:

• 1 кг агнешко месо от бута
• 1 връзка пресен лук
• 1 глава стар лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото, освобождаваме го от костите, нарязваме го на малки парченца, посоляваме и пържим в мазнина, докато парченцата се зачервят силно. Накрая запържваме и ситно нарязания пресен лук. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и оставяме месото да се задущава, докато омекне и водата се изпари напълно.

Отделно в 3 с.л. олио запържваме 1 глава ситно нарязан лук, прибавяме ориза и пържим до прозрачно, посоляваме, поръсваме с черен пипер и изсипваме сместа в тавичка. Заливаме с 3 ч.ч. топла вода и задушаваме пилафа във фурна, докато оризът омекне.

Нареждаме задушеното месо в широка чиния, заливаме го със соса от задушаването, а около месото във вид на венец изсипваме приготвения пилаф. Около оризовия венец подреждаме репички, нарязани във формата на розетки, и листа от зелена салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало