Продукти:
• 1 кг агнешко месо от бута
• 1 връзка пресен лук
• 1 глава стар лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото, освобождаваме го от костите, нарязваме го на малки парченца, посоляваме и пържим в мазнина, докато парченцата се зачервят силно. Накрая запържваме и ситно нарязания пресен лук. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и оставяме месото да се задущава, докато омекне и водата се изпари напълно.
Отделно в 3 с.л. олио запържваме 1 глава ситно нарязан лук, прибавяме ориза и пържим до прозрачно, посоляваме, поръсваме с черен пипер и изсипваме сместа в тавичка. Заливаме с 3 ч.ч. топла вода и задушаваме пилафа във фурна, докато оризът омекне.
Нареждаме задушеното месо в широка чиния, заливаме го със соса от задушаването, а около месото във вид на венец изсипваме приготвения пилаф. Около оризовия венец подреждаме репички, нарязани във формата на розетки, и листа от зелена салата.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...