Кулинарни рецепти » Агнешко пилаф

 Агнешко пилаф

Продукти:

• 1 кг агнешко месо от бута
• 1 връзка пресен лук
• 1 глава стар лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото, освобождаваме го от костите, нарязваме го на малки парченца, посоляваме и пържим в мазнина, докато парченцата се зачервят силно. Накрая запържваме и ситно нарязания пресен лук. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и оставяме месото да се задущава, докато омекне и водата се изпари напълно.

Отделно в 3 с.л. олио запържваме 1 глава ситно нарязан лук, прибавяме ориза и пържим до прозрачно, посоляваме, поръсваме с черен пипер и изсипваме сместа в тавичка. Заливаме с 3 ч.ч. топла вода и задушаваме пилафа във фурна, докато оризът омекне.

Нареждаме задушеното месо в широка чиния, заливаме го със соса от задушаването, а около месото във вид на венец изсипваме приготвения пилаф. Около оризовия венец подреждаме репички, нарязани във формата на розетки, и листа от зелена салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало