Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 ч.ч. силен телешки /или говежди/ бульон
• 1 връзка корени за супа
• 3 филии сух бял хляб
• 1 с.л. свинска мас /или 60 г краве масло/
• 1 к.ч. сметана
• 1 яйце
• 2 с.л. настърган кашкавал
• магданоз, индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме бульона и варим в него при силно кипене нарязаните корени за супа. Изпържваме хлебните филии в мазнината и след това ги пускаме в бульона. Варим всичко до разваряване, след което претриваме през сито.
Посоляваме готовата супа на вкус, застройваме я с яйцето, разбито със сметаната, и поръсваме с черен пипер и настъргано индийско орехче.
Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...