Кулинарни рецепти » Анушабур

 Анушабур
(Армения)

Продукти: (за 8 порции)

• 500 г жито
• 1 и 1/2 ч. ч. пудра захар
• 1 ч. ч. едро счукани орехи
• 1 к. ч. обелени бадеми
• 1 к. ч. фъстъци
• 50 г стафиди
• 1 к. ч. нарязани плодове от сладко от смокини

Начин на приготвяне:

Изчистеното жито варим с 2 л вода около 15 мин. Покриваме с кърпа тенджерата, захлупваме капака, завиваме я с одеяло и оставяме една нощ да престои.

На другия ден добавяме орехите, бадемите, фъстъците, стафидите и смокините. Доливаме 2 ч. ч. вода и варим отново до пълното омекване на житните зърна. Трябва да остане с много малко течност.

Разливаме готовия анушабур в купички и го изстудяваме в хладилник.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало