Кулинарни рецепти » Ябълков крем с бадеми

 Ябълков крем с бадеми

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г ябълки
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 3 белтъка
• 1 щипка сол
• 2 с.л. смлени бадемови ядки
• 1 ч.ч. сметана
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките и ги почистваме от семената. Нарязваме ги на дребно и ги задушаваме в малко вода, докато се разварят. После ги претриваме през сито и ги смесваме с половината от захарта.

Разбиваме белтъците на сняг заедно с 1 щипка сол и 3 с.л. захар, след което ги прибавяме към ябълковото пюре. Разбиваме сместа с миксер или с тел, докато получим кремообразна маса.

Разпределяме крема в чашите за сервиране, поръсваме със смлените бадемови ядки и слагаме в хладилника. Сервираме след 2-3 часа, като непосредствено преди сервирането гарнираме със сметаната, която сме разбили с ванилията и с останалата захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало