Продукти: (за 4 порции)
• 500 г ябълки
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 3 белтъка
• 1 щипка сол
• 2 с.л. смлени бадемови ядки
• 1 ч.ч. сметана
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги почистваме от семената. Нарязваме ги на дребно и ги задушаваме в малко вода, докато се разварят. После ги претриваме през сито и ги смесваме с половината от захарта.
Разбиваме белтъците на сняг заедно с 1 щипка сол и 3 с.л. захар, след което ги прибавяме към ябълковото пюре. Разбиваме сместа с миксер или с тел, докато получим кремообразна маса.
Разпределяме крема в чашите за сервиране, поръсваме със смлените бадемови ядки и слагаме в хладилника. Сервираме след 2-3 часа, като непосредствено преди сервирането гарнираме със сметаната, която сме разбили с ванилията и с останалата захар.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...