Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 50 г сухо грозде
• 2 с.л. ром
• 3 жълтъка
• 1 с.л. нишесте
• вода /колкото да покрие гроздето/
• захар на вкус
Начин на приготвяне:
Накисваме сухото грозде в хладка вода, примесена с рома, за да набъбне и да се ароматизира, след което го отцеждаме.
Разбъркваме жълтъците със захарта. При непрекъснато бъркане прибавяме хладкото мляко, а след това – нишестето, размито с малко студена вода. Варим крема на водна баня, докато се сгъсти.
Прибавяме отцеденото грозде и разбъркваме. Отстраняваме готовия крем от огъня и го оставяме да изстине.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...