Продукти: (за 6 порции)
• 1 л прясно мляко
• 150 г захар
• 120 г пшенично или картофено нишесте
• 100 г бадемови ядки
Начин на приготвяне:
Отделяме 1 ч.ч. от прясното мляко, а в останалото сипваме бадемите, които сме обелили и счукали много добре в хаванче. Кипваме и прибавяме захарта.
Размиваме нишестето в отделеното мляко, след което постепенно при непрекъснато бъркане го изсипваме в бадемовата смес. Продължаваме леко да разбъркваме, докато киселът кипне. Тогава го отстраняваме от огъня, оставяме го да поизстине и го разливаме в чиниите за сервиране.
Поднасяме кисела студен.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...