Продукти:
• 3 кг кестени
• 1 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. пудра захар
• 2 кофички сметана /500 г/
• 2-3 с.л. шоколадови пръчици /или настърган шоколад/
Начин на приготвяне:
Обелваме кестените от външната обвивка и ги слагаме да се варят на умерен огън. След десетина минути, отстраняваме тенджерата от огъня, изваждаме кестените и внимателно обелваме вътрешната обвивка. След това продължаваме да варим кестените, докато омекнат. Отцеждаме сварените кестени и докато са още топли, ги прекарваме през преса за картофи.
Разбиваме размекнатото до стайна температура масло с 1 1/2ч.ч. пудра захар и го смесваме с кестеновото пюре. Разбъркваме добре и отново прекарваме сместа през пресата. След това оформяме от полученото пюре, голям венец върху широка чиния за сервиране.
В средата на венеца сипваме с лъжица /без да заглаждаме/ сметаната, която сме разбили с останалата пудра захар. Поръсваме с шоколадовите пръчици /или с настъргания шоколад/.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...