Продукти: (за 4 порции)
• 4 узрели и сочни круши
• 1-2 стръка пресен лук
• 75 г сирене “Рокфор”
• 2 с.л. по-гъсто кисело мляко
• 1 с.л. олио
• сол, черен пипер
• средата на 1 зелена салата за подложка
Начин на приготвяне:
Измиваме и подсушаваме листата зелена салата. Правим от тях подложка в салатиерата.
Изчистваме крушите от семките, нарязваме ги на филийки и ги нареждаме ветрилообразно върху листата зелена салата.
Разбъркваме киселото мляко с олиото, прибавяме настъргания “Рокфор” и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Избъркваме хубаво.
Изсипваме сместа върху крушите и отгоре наръсваме с нарязания на ситно пресен лук. Сервираме веднага.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...