Продукти: (за 4 порции)
• 400 г картофи
• 20 г краве масло
• 300 г моркови
• 500 г праз
• 500 г кайма
• 200 г настърган кашкавал
• 4 яйца
• 1 с.л. галета
• 200 г сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме картофите, сваряваме ги, обелваме и оставяме да изстинат. Обелваме морковите, измиваме ги и нарязваме по дължина на 4 части. Слагаме ги с малко вода да се задушат - около 10 минути, през това време бланшираме за 4 минути праза.
Разтопяваме маслото в тиган и запържваме в него каймата при непрекъснато разбъркване. Поръсваме с черен пипер.
Нарязваме картофите на кръгчета и ги нареждаме в обилно намаслена тавичка, поръсваме със сол и пипер. Поръсваме отгоре 1/3 от кашкавала, върху него разпределяме равномерно каймата и отново слагаме част от останалия кашкавал. После подреждаме морковите, праза и поръсваме с останалия кашкавал.
Разбиваме яйцата, разбъркваме ги със сметаната, подправяме със сол и черен пипер и заливаме ястието. Отгоре поръсваме с галета и печем в предварително загрята фурна до 180 градуса около 45 минути.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...