Продукти:
• 70 краве масло
• 200 г захар
• 100 г какао
• 2 яйца
• 1 непълна ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
За крема:
• 2 пакетчета краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 3 жълтъка
• 1 ч.л. нес кафе
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркваме захарта с какаото. Прибавяме маслото, яйцата и брашното, с разнесения в него бакпулвер и млякото. Изсипваме сместа във форма, намазана с олио и поръсена с брашно и печем в умерена фурна.
Разбиваме маслото с пудрата захар, прибавяме жълтъците, нескафето и ванилията. По желание можем да наръсим със смлени орехи или бадеми.
Разрязваме на две изстиналия блат и го намазваме по средата и встрани с крема.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...