Продукти:
• 70 краве масло
• 200 г захар
• 100 г какао
• 2 яйца
• 1 непълна ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
За крема:
• 2 пакетчета краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 3 жълтъка
• 1 ч.л. нес кафе
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркваме захарта с какаото. Прибавяме маслото, яйцата и брашното, с разнесения в него бакпулвер и млякото. Изсипваме сместа във форма, намазана с олио и поръсена с брашно и печем в умерена фурна.
Разбиваме маслото с пудрата захар, прибавяме жълтъците, нескафето и ванилията. По желание можем да наръсим със смлени орехи или бадеми.
Разрязваме на две изстиналия блат и го намазваме по средата и встрани с крема.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...