Кулинарни рецепти » Червен борш

 Червен борш
(Полша)

Продукти:

• 500 г червено цвекло
• 2-3 с.л. мазнина
• 1 с.л. брашно
• 6 ч.ч. бульон
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме цвеклото, настъргваме го на едро ренде и го запържваме в мазнината.

Поръсваме брашното, наливаме бульона и варим, докато цвеклото омекне. После го претриваме през цедка, връщаме в бульона и подправяме с лимонов сок и сол на вкус.

Поднасяме борша горещ.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало