Кулинарни рецепти » Цифия

 Цифия

Продукти:

• 1 връзка пресен лук
• половин връзка пресен чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. масло,
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Лука и чесъна нарязваме на ситно, запържваме леко в маслото и поръсваме със сол и червен пипер.

Разбъркваме яйцата с брашното и добавяме киселото мляко. Заливаме лучената смес с яйчената без да бъркаме, само с вилица правим пътеки, за да не загори.

Печем в умерена фурна. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Стоянка Йорданова

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало