Кулинарни рецепти » Цифия

 Цифия

Продукти:

• 1 връзка пресен лук
• половин връзка пресен чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. масло,
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Лука и чесъна нарязваме на ситно, запържваме леко в маслото и поръсваме със сол и червен пипер.

Разбъркваме яйцата с брашното и добавяме киселото мляко. Заливаме лучената смес с яйчената без да бъркаме, само с вилица правим пътеки, за да не загори.

Печем в умерена фурна. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Стоянка Йорданова

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало