Продукти: (за 4 порции)
· 4 пресни домата
· 4 твърдо сварени яйца
· 3-4 с.л. зехтин
· 1 скилидка чесън
· 1 малка глава лук
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме обелените яйца в предварително издълбаните домати.
Задушаваме издълбаната месеста част на доматите заедно със ситно нарязаните чесън и лук. Подправяме със сол и черен пипер и заливаме напълнените домати. Запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...