Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка глава карфиол
• 4 домата
• 3-4 картофа
• 100 г зелен грах
• 100 г зелен фасул
• 1-2 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. зеленчуков бульон
• 1 ч.л. къри
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на по-едри кубчета. Нарязваме фасула на парченца, а доматите обелваме и нарязваме на четвъртинки. Накъсваме карфиола на розички.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в мазнината. Прибавяме зеленчуците и подправките, наливаме бульона и задушаваме, докато продуктите омекнат.
Накрая отхлупваме и готвим без капак, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...