Кулинарни рецепти » Торта Какаду

 Торта Какаду

Продукти:

• 8 белтъка
• 12 с.л. захар
• 12 с.л. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия

За крема:

• 4 жълтъка
• 4 с.л. брашно
• 5 с.л. захар
• 500 мл прясно мляко
• 1 ч.л. нес кафе

За гарниране:

• 1 компот от праскови
• половин пакет бисквити
• 1 пакетче суха сметана, разбита с 1 ч. ч. хладко прясно мляко
• ягоди от сладко

Начин на приготвяне:

Разбиваме много добре с миксер белтъците със захарта и при непрекъснато бъркане прибавяме ванилията, половината брашно, бакпулвера и накрая – останалото брашно. Изсипваме в намазнена тава, постлана с хартия и печем в преварително загрята фурна при температура 150°С.

Загряваме до завиране млякото за крема и разтваряме в него захарта и нескафето. Прибавяме разбитите с брашното жълтъци (с малко вода, за да се разтвори хубаво брашното) и бъркаме непрекъснато с тел до завиране на крема.

Разрязваме изстиналия блат на 2 половини. Поставяме на дъното на тортената чиния единия блат, намазваме с половината от крема и нареждаме нарязаните праскови от компото. Отгоре нареждаме като блат бисквитите, напоени със сиропа от компота. Намазваме със смес, приготвена от останалия крем и половината от разбитата сметана. Върху крема нареждаме малко ягоди от сладко.

Най-отгоре слагаме втория белтъчен блат, леко го напояваме със сока от компота и намазваме отгоре и отстрани с останалата сметана. Украсяваме с шоколадови пръчици и кокосови стърготини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало