Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг кайма (смес)
• 7-8 стръка праз
• 1 глава кромид лук
• 1 с. л. доматено пюре
• 1 лимон
• 2-3 с. л. олио
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Пържим каймата в олиото, докато се раздроби добре. Солим със сол, червен и черен пипер, прибавяме ситно нарязания лук и доматеното пюре, размито в малко студена вода. Държим на огъня още 5-10 мин.
В плитка тенджера редим пласт от почистения, измит и нарязан на парченца по 2 см праз. Разстиламе каймата. Нареждаме парченцата обелен лимон. Отгоре я покриваме с останалия праз, нарязан също на парченца.
Заливаме с гореща вода. Варим на тих котлон, докато празът омекне.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...