Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 стръка праз
• 600 г шунка
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• 100 г настърган кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на 4 дълги резена. Почистваме праза, измиваме го и го нарязваме на парчета, широки колкото резенчетата шунка. Сваряваме го в подсолена вода и го отцеждаме.
Завиваме във всеки резен шунка по 2-3 парчета праз и ги нареждаме на дъното на намаслен пръстен съд. Приготвяме сос от 1 с.л. масло, млякото и брашното и заливаме ястието с него. Поръсваме с настъргания кашкавал и слагаме тук там парченца от останалото масло.
Захлупваме гювеча и го слагаме в студена фурна. Постепенно загряваме фурната до 200°С и печем около 15 мин.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...