Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 стръка праз
• 600 г шунка
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• 100 г настърган кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на 4 дълги резена. Почистваме праза, измиваме го и го нарязваме на парчета, широки колкото резенчетата шунка. Сваряваме го в подсолена вода и го отцеждаме.
Завиваме във всеки резен шунка по 2-3 парчета праз и ги нареждаме на дъното на намаслен пръстен съд. Приготвяме сос от 1 с.л. масло, млякото и брашното и заливаме ястието с него. Поръсваме с настъргания кашкавал и слагаме тук там парченца от останалото масло.
Захлупваме гювеча и го слагаме в студена фурна. Постепенно загряваме фурната до 200°С и печем около 15 мин.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...