Продукти:
• 1 ч.ч. захар
• 100 г краве масло
• 4 яйца
• 1 и 1/2 ч.ч. брашно
• 2 ванилии
• 1 и 1/2 ч.л. бакпуловер
• 2 с.л. галета
• 3 с.л. ситно счукани орехови ядки
• 400 г френско грозде
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Към омекналото и разбито масло прибавяме последователно половината от захарта, 1 яйце и 3 жълтъка, 1 щипка сол и ванилията. Разбиваме сместа добре и към нея лъжица по лъжица прибавяме пресятото с бакпуловера брашно.
Изсипваме тестото в намазана и поръсена с галета тортена форма и печем в умерена фурна около 20 минути. Оставяме да изстине и отгоре нареждаме измитите и подсушени зърна френско грозде и заливаме със разбитите на твърд сняг белтъци, останалата захар и ореховите ядки.
Връщаме сладкиша във фурната и печем до готовност. Сервираме го нарязан на триъгълници.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...