Продукти:
• 1 ч.ч. захар
• 100 г краве масло
• 4 яйца
• 1 и 1/2 ч.ч. брашно
• 2 ванилии
• 1 и 1/2 ч.л. бакпуловер
• 2 с.л. галета
• 3 с.л. ситно счукани орехови ядки
• 400 г френско грозде
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Към омекналото и разбито масло прибавяме последователно половината от захарта, 1 яйце и 3 жълтъка, 1 щипка сол и ванилията. Разбиваме сместа добре и към нея лъжица по лъжица прибавяме пресятото с бакпуловера брашно.
Изсипваме тестото в намазана и поръсена с галета тортена форма и печем в умерена фурна около 20 минути. Оставяме да изстине и отгоре нареждаме измитите и подсушени зърна френско грозде и заливаме със разбитите на твърд сняг белтъци, останалата захар и ореховите ядки.
Връщаме сладкиша във фурната и печем до готовност. Сервираме го нарязан на триъгълници.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...