Кулинарни рецепти » Крем-пита с ябълки

 Крем-пита с ябълки

Продукти:

• 500 г кисели ябълки
• 2 ч. ч. захар
• 2 ч. ч. брашно
• 3 яйца
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 500 мл ябълков сок

Начин на приготвяне:

Едната чаша захар поръсваме по дъното на тавата, която поставяме в гореща фурна, за да се карамелизира. С помощта на лъжица разнасяме карамела внимателно по стените на съда.

Почистваме ябълките, нарязваме ги и с тях покриваме дъното. Върху тях сипваме кейково тесто, получено от разбитите яйца, останалата захар, брашното, ванилията и бакпулвера. Печем до златистокафяво.

Докато питата е още гореща, сиропираме с ябълковия сок.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало