Продукти:
Блат:
• 100 г краве масло
• 100 г захар
• 2 яйца
• 140 г брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
Върху блата:
• 200 г крема сирене
• 2 с.л.кисело мляко
• 2 яйца
• 1 ванилия
• 40 г захар
• смокини
Начин на приготвяне:
Маслото и захарта се разбиват до гладкост, след което се добавят и двете яйца. Пресяват се и се смесват брашното и бакпулвера, добавят се към горната смес.
Всичко се изсипва се в намазнена тавичка и се пече 15-20 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Върху така получения блат се нареждат нарязани смокини, а отгоре се изсипва сместта от крема сирене, яйца, захар. Пече се още 20-25 минути.
Поднася се охладен по желание, като всяко парче допълнително се гарнира с още смокини
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...