Продукти:
Блат:
• 100 г краве масло
• 100 г захар
• 2 яйца
• 140 г брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
Върху блата:
• 200 г крема сирене
• 2 с.л.кисело мляко
• 2 яйца
• 1 ванилия
• 40 г захар
• смокини
Начин на приготвяне:
Маслото и захарта се разбиват до гладкост, след което се добавят и двете яйца. Пресяват се и се смесват брашното и бакпулвера, добавят се към горната смес.
Всичко се изсипва се в намазнена тавичка и се пече 15-20 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Върху така получения блат се нареждат нарязани смокини, а отгоре се изсипва сместта от крема сирене, яйца, захар. Пече се още 20-25 минути.
Поднася се охладен по желание, като всяко парче допълнително се гарнира с още смокини
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...