Продукти:
• 250 г брашно
• 125 г краве масло
• 1 яйце
• 75 г захар
• 1 щипка сол
За гарниране:
• 250 г червено грозде
• 250 г бяло грозде
• 200 г заквасена сметана
• 30 г захар
• 3 яйца
Начин на приготвяне:
Сипваме брашното в голяма купа и правим кладенче в средата. В него слагаме яйцето, захарта и щипка сол. По краищата на брашното поставяме бучици масло. Омесваме тесто, оформяме го на топка и оставяме за 30 минути в хладилник.
Измиваме гроздето, подсушаваме го (по-големите зърна разрязваме на две) и го смесваме със сметаната, предварително разбита със захарта и яйцата. Намазваме тортена форма с олио и поръсваме с брашно.
Тестото разточваме на пита. Малка част от него оставяме за украса, а другата разстиламе във формата като леко повдигаме краищата. Разпределяме плънката с гроздето и сметаната отгоре и украсяваме с тесто.
Печем на 180°С около 45 минути. Поръсваме с пудра захар.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...