Кулинарни рецепти » Стерилизиран маринован чесън на глави

 Стерилизиран маринован чесън на глави

Продукти:

• 2 кг чесън в млечна зрялост
• 5 ч.ч. вода
• 2 с.л. сол
• 2 с.л. захар
• 1 ч.ч. оцет

Начин на приготвяне:

Изчистваме чесъна и отрязваме стъблата на 2-3 см. Нареждаме главичките в буркани. Слагаме маринатата на огъня. Щом заври, прибавяме оцета и заливаме чесъна в бурканите.

Затваряме и стерилизираме на бавен огън 15-20 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало