Продукти:
• 3 кг прясна риба
• 1 кг домати
• 10 чушки
• 2 моркова
• 1 ч.ч. оцет
• 1 ч.ч. олио
• листа от целина
• магданоз
• дафинов лист
• бахар
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Възвираме на огъня олиото, оцета и подправките. Нарязваме на парчета почистената риба, измиваме я и я пускаме в маринатата. Варим 20 мин, без да бъркаме, след което изваждаме рибата и я обезкостяваме.
В същата марината слагаме ситно нарязаните чушки и домати, нарязаните на колелца моркови и наситнените магданоз и листа от целина. Варим 20 мин, като периодично разбъркваме.
Нареждаме в буркани ред риба, ред зеленчуци, докато бурканите се напълнят. Заливаме с охладената марината, затваряме херметически и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...