Продукти:
• 2,5 кг гъби
• черен пипер на зърна
• бахар, дафинов лист
За маринатата:
• 800 мл вода
• 2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на по-едри филийки и ги киснем 24 часа в чиста вода. Отцеждаме и ги варим 30 мин в подсолена вода. Нареждаме ги плътно в бурканчета, като отгоре слагаме зърна черен пипер, бахар и парченце дафинов лист.
Заливаме със студена саламура от посочените количества сол и вода, затваряме херметически и стерилизираме 2 часа.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...