Продукти:
• 2,5 кг гъби
• черен пипер на зърна
• бахар, дафинов лист
За маринатата:
• 800 мл вода
• 2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на по-едри филийки и ги киснем 24 часа в чиста вода. Отцеждаме и ги варим 30 мин в подсолена вода. Нареждаме ги плътно в бурканчета, като отгоре слагаме зърна черен пипер, бахар и парченце дафинов лист.
Заливаме със студена саламура от посочените количества сол и вода, затваряме херметически и стерилизираме 2 часа.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...