Кулинарни рецепти » Хрупкава туршия

 Хрупкава туршия

Продукти:

• 2 кг камби
• 2 кг моркови
• 1 голяма бяла зелка
• 1 малка червена зелка
• 1 глава целина
• 200 г сол
• 1 ч.ч. захар
• 1 и 1/2 ч.ч. оцет
• 1 и 1/2 ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

Изчистваме зеленчуците, нарязваме ги на ситно и ги объркваме.

Възвираме марината от изброените продукти и заливаме с нея зеленчуците, докато е още гореща.

Оставяме ги да престоят 9-10 часа, след което ги редим в разпределяме в бурканчета, наливаме маринатата, затваряме и стерилизираме 5 мин.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало