Продукти: (за 4 порции)
• 400 г млада коприва
• 200 г спанак
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 к.ч. смлени орехи
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 4-5 скилидки чесън
• 2 с.л. разтопено краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме копривата я сваряваме в малко подсолена вода. Отцеждаме, като запазваме отварата, и пасираме копривата.
В половината от олиото задушаваме нарязания на ивички спанак. В останалото олио правим светла запръжка с брашното. Разреждаме с млякото и прибавяме спанака и копривата. Доливаме с отварата от копривата и варим на умерен огън, като непрекъснато бъркаме.
Когато кашата се сгъсти, отстраняваме от огъня, посоляваме на вкус и поръсваме с настърганото сирене и орехите, смесени със счукания чесън. Заливаме с разтопеното масло и сервираме.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...