Продукти:
• 6 белтъка
• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. фъстъци (изпечени и натрошени)
• 1/4 ч.ч. кокосово брашно (стърготини)
Начин на приготвяне:
Смесваме белтъците и захарта на слаб огън. Разбиваме с миксер около 20 минути. Добавяме кокоса и половината от фъстъците и отново разбиваме.
Вземаме с лъжичка от сместа и потапяме в останалата половина от фъстъците, като оформяме полумесец. Подреждаме в тавичка, покриваме с фолио и печем на 160-180 градуса около 20 минути.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....