Продукти:
• 80 г краве масло
• 3 яйца
• 30 г пудра захар
• 30 г брашно
• 3 с.л. прясно мляко
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме около 30 мин половината от маслото, жълтъците и пудрата захар. След това прибавяме пресятото брашно и разбитите на пяна белтъци. Изсипваме сместа в тавичка, която сме намазали с останалото масло, заливаме с прясното мляко и слагаме тавичката в предварително загрята силна фурна. Печем няколко минути на висока температура.
Щом тестото се вдигне, със супена лъжица изрязваме галушки, които подреждаме със закрълената част нагоре в предварително загрята чиния. Заливаме галушките с крем ванилия /или поднасяме крема отделно/ и ги сервираме като десерт.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...