Продукти:
• 80 г краве масло
• 3 яйца
• 30 г пудра захар
• 30 г брашно
• 3 с.л. прясно мляко
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме около 30 мин половината от маслото, жълтъците и пудрата захар. След това прибавяме пресятото брашно и разбитите на пяна белтъци. Изсипваме сместа в тавичка, която сме намазали с останалото масло, заливаме с прясното мляко и слагаме тавичката в предварително загрята силна фурна. Печем няколко минути на висока температура.
Щом тестото се вдигне, със супена лъжица изрязваме галушки, които подреждаме със закрълената част нагоре в предварително загрята чиния. Заливаме галушките с крем ванилия /или поднасяме крема отделно/ и ги сервираме като десерт.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...